Over onze club

PC Meerosa vzw is een club die in 2021 ontstaan is door een fusie van PC Ponderosa
en PC De Meere.
Hieronder kan u onze visie, samenstelling van het bestuur, praktische informatie en de geschiedenis van beide clubs terugvinden.

De documenten (statuten, intern reglement, verslagen Algemene Vergadering, verslagen bestuursvergaderingen) zijn voorbehouden voor de leden. Om ze te raadplegen dient u in te loggen.

Onze missie & visie

Mensen die al eens petanque spelen op vakantie ervaren het spel waarschijnlijk als een sociaal, plezierig spel. Dat is het ook!

Wat er wel verandert wanneer je in clubverband speelt, is de manier waarop je het spel speelt en bekijkt. Petanque is namelijk grotendeels een strategische sport en het aanleren van de juiste strategie en speltechnieken werkt erg stimulerend. Ieder kan uit de petanquesport halen wat hij of zij zelf wil, of je nu gewoon regelmatig een ontspannen spel wil spelen of ambitie hebt in de competitie.

Maar iedere kennismaking begint gewoonlijk op een van onze trainingsdagen. Op maandag- en vrijdagmiddag en dinsdagavond zijn onze trainingen en hier kan je ook gewoon een ontspannen spel komen spelen onder vrienden.
Dan wordt er aangeleerd hoe je een terrein moet “lezen”, d.w.z. te voorspellen hoe je bal zal rollen door de onregelmatigheden in het terrein. Ook leer je de juiste houding aan te nemen en hoe correct je bal te spelen. En natuurlijk het allerbelangrijkste: de goede spelstrategie aanleren, wanneer doe je wat, waar leg je best je bal in welke situatie,…

Natuurlijk lukt alles niet altijd zoals het dan bedoeld wordt, zelfs niet altijd bij de meest ervaren spelers. Maar op onze trainingen leer je in een ontspannen sfeer de sport kennen en je zal al snel meer willen.

Als petanqueclub willen wij alle belangstellenden verwelkomen, zowel recreatieve als competitieve spelers, iedereen is welkom! Weet je niet hoe het spel moet gespeeld worden, heb je nog geen ervaring, geen probleem, we leren het je met alle plezier. Ben je wat meer competitief ingesteld dan kan je deelnemen aan competities (PFV en/of KAVVV) of tornooien.

 

Ben je geïnteresseerd? Kom dan gerust een kijkje nemen. Je hoeft je niet direct aan te sluiten, maar je kan alvast enkele spelletjes meespelen vooraleer te beslissen.

Bestuur

 

Marc Peeters – voorzitter                              +32 484 907 043

Julien Van Den Broeck – penningmeester    +32 499 238 681

Bob Everaert – secretaris                              +32 473 909 123

Monique Degeeter – spelleider                      +32 486 201 747

Carla Claes – bestuurslid

Chris Van De Velde – bestuurslid

 

 

Aanspreekpersonen Integriteit (API’s)

 

Carla Claes                         +32 494 431 107

Monique Degeeter              +32 486 20 17 47

Praktisch

 

Adres:

Peter Benoitlaan 35 (inrijden via Ruggeveldlaan)
2100  Deurne

Opgelet: dit is een zone betalend parkeren

Telefoon (tijdens openingsuren):   03/3216377

Openingsuren:

Maandag       13:00 – 18:00
Dinsdag         19:00 – 23:00
Vrijdag           13:00 – 18:00

 

De geschiedenis van onze club

PC Meerosa vzw is ontstaan uit een fusie van PC Ponderosa en PC De Meere. Toen in 2020, in volle coronacrisis, een aantal (bestuurs)leden PC Ponderosa hadden verlaten bleef er nog slechts 1 bestuurslid over.
PC De Meere die de lokalen al enkele jaren huurde voor haar activiteiten, besloot om een helpende hand uit te steken om het verderzetten van de activiteiten te kunnen garanderen. Na overleg tussen beide clubs werd in 2021 besloten om te fusioneren en een nieuwe start te nemen onder een nieuwe naam PC Meerosa vzw. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook de statuten en het Intern Reglement aan te passen aan de nieuwe wetgeving.
Hier vindt u de geschiedenis van  PC Ponderosa en van PC De Meere